ATELIER DE CANTO. CURSURI CANTO DE GRUP

„Un copil care cântă este un copil fericit. Un copil care cântă într-un cor este un copil care împărtășește bucuria sa cu alții.” (Zoltan Kodaly)

Vă invităm să explorați lumea fascinantă a muzicii și să contribuiți la dezvoltarea talentelor vocale ale copilului dvs. în cadrul Workshop-ului nostru vocal – Atelierului de canto de grup, conceput special pentru pasionații de muzică de toate nivelurile.

DESPRE ATELIERUL DE CANTO DE GRUP – WORKSHOP-UL VOCAL AL ȘCOLII SYMPHONY BUCUREȘTI

Fie că cel mic este la începutul călătoriei muzicale sau este la nivelul avansați și dorește perfecționarea abilităților vocale, atelierul nostru de canto oferă o oportunitate unică de a învăța și de a crește sub îndrumarea unui profesor de canto cu experiență. De la personalizarea repertoriului până la tehnici avansate de interpretare și prezență scenică, fiecare aspect al atelierului este gândit să sprijine cursanții în dezvoltarea unei voci puternice și expresive. În plus, workshop-ul vocal de grup pentru copii oferă posibilitatea cursanților de a interacționa cu copii de aceeași vârstă și cu aceleași interese.

Categorie de vârstă: 8-11 ani

Locație și interval orar de desfășurare: Școala Symphony București, în fiecare sâmbătă de la ora 10.00

Durată: 3 ore 

Tarife: 360 ron abonament lunar cu 4 sedințe

BENEFICIILE PARTICIPĂRII LA UN ATELIERUL DE CANTO DE GRUP

 

Participarea copiilor la un atelier vocal de grup sau un cor de copii, aduce numeroase avantaje, printre care se numără:

  1. Dezvoltarea abilităților vocale: Copiii își pot îmbunătăți tehnica vocală, învățând să cânte într-un mod controlat și expresiv sub îndrumarea unui profesor calificat.
  2. Îmbunătățirea auzului muzical: Prin ascultarea și cântarea în grup, copiii își pot dezvolta abilitatea de a percepe și a reproduce sunetele în mod corect.
  3. Dezvoltarea abilităților de comunicare: Participarea la un atelier de canto de grup îi învață pe copii să lucreze împreună ca o echipă, să asculte și să răspundă la indicațiile profesorului și să interacționeze cu colegii.
  4. Creșterea încrederii în sine: Performarea în fața altor persoane poate crește încrederea copiilor în abilitățile lor și le poate oferi oportunitatea de a-și depăși temerile legate de exprimare și prezență în fața publicului.
  5. Stimularea creativității și imaginației: Cântatul împreună în grup poate inspira copiii să exploreze diferite stiluri muzicale și să își dezvolte propria lor creativitate în interpretarea muzicală.
  6. Promovarea disciplinii și concentrării: Participarea la repetiții regulate și la pregătirea pentru concerte sau spectacole îi învață pe copii importanța disciplinii și a concentrării în atingerea obiectivelor muzicale.
  7. Creșterea apartenenței și a spiritului de comunitate: Atelierul vocal de grup oferă copiilor un sentiment de apartenență și camaraderie într-un mediu în care își pot împărtăși pasiunea pentru muzică cu alți copii.
  8. Beneficii pentru sănătatea emoțională: A cânta in grup poate fi o modalitate excelentă de a elibera stresul și de a îmbunătăți starea de spirit, oferind copiilor un mod sănătos de a-și exprima emoțiile.

CUM SE VA DESFĂȘURA ATELIERUL DE CANTO DE GRUP AL ȘCOLII SYMPHONY BUCUREȘTI

Personalizarea repertoriului: Înainte de prima sesiune, vă vom întreba pe voi și pe micuțul vostru despre preferințele muzicale. Apoi, vom crea o listă de cântece adaptată pentru a se potrivi stilului și gusturilor lui. Continuăm să adaptăm sesiunile în funcție de nevoile și preferințele cursanților. Vom avea o gamă diversificată de genuri muzicale pentru a satisface diferitele gusturi.

Atenție individuală: În timp ce interacțiunea în grup este esențială, ne asigurăm că fiecare mic participant primește atenția personalizată de care are nevoie. Vom dedica momente speciale pentru a lucra în mod individual cu fiecare copil, oferindu-le șansa să-și exprime întrebările și preocupările lor specifice. Această atenție personalizată nu numai că ne permite să abordăm problemele individuale, dar și să oferim un feedback sincer și constructiv pentru a-i ajuta pe copii să progreseze în cadrul grupului.

Înregistrare și revizuire: Vom înregistra interpretările individuale în timpul cursului. E important ca cei mici să-și vadă progresul și să identifice cum și-ar putea îmbunătăți prestația. Profesorul de canto va oferi îndrumare și sprijin pe tot parcursul acestui proces, asigurându-se că fiecare copil se simte încurajat și susținut în călătoria sa muzicală.

Interpretare: În timp ce interpretarea solo la microfon este un aspect important, vom lua în considerare introducerea altor scenarii de interpretare, cum ar fi duetele sau interpretările în grup mic. Acest lucru poate oferi cursanților un set diferit de provocări și oportunități de dezvoltare.

Resurse Post – Workshop – Cursanții vor primi resurse la care să poată apela după atelierul de canto de grup. Acestea ar putea include exerciții de încălzire vocală, sfaturi pentru selectarea melodiilor potrivite și materiale suplimentare cu tehnici de interpretare.

Invităm toți părinții care își doresc ca micuții lor să descopere și să-și dezvolte talentul muzical să ni se alăture la Atelierul de Canto de Grup organizat de Școala de Muzică Symphony București. Acesta este un loc minunat unde copiii pot învăța să cânte, să-și îmbunătățească abilitățile vocale și să se distreze alături de alți copii cu aceleași pasiuni. Nu contează dacă abia încep să exploreze muzica sau dacă deja cântă de ceva vreme și vor să se perfecționeze, la noi găsesc tot ce le trebuie pentru a-și dezvolta vocea.

Atelierul de canto de grup devine o experiență completă și diversificată, pregătindu-i pe cursanți nu doar în tehnica vocală, dar și în aspectele performative și emoționale ale cântatului.

Luați legătura cu echipa noastră pentru a vă înscrie! Dacă aveți întrebări, vă stăm la dispoziție telefonic la 0724 723 347 sau pe email.