A invata sa canti in mod profesionist nu e o misiune usoara, insa talentul, studiul si disciplina te pot duce departe. Iar, ca in multe alte profesii sau pasiuni, atitudinea este o parte importanta.

Cursurile de canto la scoala Symphony sunt adresate copiilor cu varsta minima de 5 ani, insa si adultii sunt bineveniti. Indiferent de varsta, cursurile de canto te vor ajuta sa iti dezvolti cultura muzicala, iti vor creste increderea in tine si te vor ajuta sa iti antrenezi „instrumentul muzical pe care il ai permanent cu tine, vocea!

Fie ca vrei sa studiezi la nivel de hobby sau de ce nu, vrei sa incepi o cariera muzicala, profesorii nostri te vor ajuta cu cele mai bune sfaturi si vor fi alaturi de tine pas cu pas in aceasta calatorie.

Prima lectie de canto

La prima sedinta de canto va avea loc o scurta evaluare vocala. Acest lucru ne ajuta sa intelegem mai bine vocea ta si sa putem incepe un plan personalizat in functie de nevoile si bineinteles, de dorintele tale.

Aceasta scurta evaluare consta in mici exercitii pentru intonatie, ritm si memorie muzicala. La aceasta prima evaluare nu urmarim sa fie totul perfect, ci incercam sa aflam care este nivelul real al vocii tale si sa-i intuim potentialul.

Tot la prima sedinta vei afla despre importanta incalzirii vocale, vei experimenta cantatul la microfon, si de asemenea, iti vei cunoaste mai bine profesorul ce te va indruma in aceasta minunata calatorie muzicala.

Cum decurg cursurile de canto? 

Toate cursurile vor incepe cu cateva exercitii de respiratie, aducandu-ne astfel respiratia in „locul potrivit”. Modul in care respiram atunci cand vorbim este foarte diferit de modul in care respiram atunci cand cantam, iar acest lucru trebuie exersat inca de la primii pasi in parcursul tau muzical.

Ulterior, vom exersa si pozitia pe care corpul nostru trebuie sa o aiba atunci cand cantam (spatele drept, umerii usor lasati pe spate si barbia sus).

Incalzirea vocii

Incalzirea vocii  joaca un rol important in tehnica vocala, este la fel de importanta ca incalzirea  muschilor din corpul nostru inainte de a face un antrenament. Vocea este un „muschi” delicat si trebuie incalzit pentru a avea performante maxime. Cantatul necesita, de asemenea, ca intregul corp sa fie implicat, liber de tensiune si gata de lucru pentru a produce cel mai bun sunet.

Vocalizele

Vocalizele vor deveni prietenele cu care te vei intalni la inceputul fiecarei sedinte de canto. Nu numai ca sunt necesare pentru a va ingriji vocea si a o pregati sa cante, ci sunt si cel mai important instrument de invatare in ceea ce priveste tehnica vocala.

Odata ce vocea este incalzita si tehnica a fost abordata, vom pune in practica si vom lucra piesa sau piesele care au fost alese. In functie de genul muzical preferat, vom selecta niste piese adecvate.

Profesorul te va ajuta si iti va oferi sfaturile necesare cu privire la repertoriul potrivit in asa fel incat sa te poti bucura cu adevarat de piesele alese.

Frecventa la cursurile de canto

Doua intalniri pe saptamana cu profesorul tau iti vor asigura progresul pe care ti-l doresti.

In cazul in care acest lucru nu este posibil din diferite motive, elevul trebuie sa acorde mai mult timp studiului individual si o atentie mai mare pentru un progres eficient si rapid.

Recomandari de la profesorii de canto de la Scoala de muzica Symphony

Vocea este instrumentul muzical intalnit in toate genurile muzicale, asa ca te incurajam sa fii cat mai deschis si sa experimentezi melodii din mai multe zone muzicale.

Chiar si atunci cand studiezi acasa, nu uita sa incepi cu incalzirea (exercitiile de respiratie si vocalizele recomandate de profesor in timpul lectiilor one-on-one).

Chiar daca uneori ne-am dori sa cantam melodiile preferate de dimineata pana seara, noi recomandam sa canti aproximativ 45 min – 1 ora intr-o sesiune de studiu, pentru a nu forta sau chiar afecta vocea.

Lectiile de canto la Scoala Symphony

Lectiile de canto te pot ajuta sa iti extinzi potentialul ca artist sau potential artist. Lectiile individuale de canto te pot ajuta sa-ti imbunatatesti multe din abilitatile native si sa atingi note noi, sa iti dezvolti un stil propriu, ba chiar sa iti dezvolti increderea de a te exprima in fata unei audiente, fara emotii sau trac. Lectiile de canto dureaza 50 de minute si se adreseaza copiilor cu varsta minima de 5 ani, dar si adultilor. Ia legatura cu noi pentru inscriere sau pentru detalii suplimentare!